Mit csinál a HostMyFlat pontosan?


A HostMyFlat csapata minden feladatot levesz a válladról, ha lakástulajdonos vagy és Airbnb-n szeretnéd rövidtávon kiadni a lakásod. A szolgáltatásunk folyamatát nézd meg a szolgáltatásoknál.


Akkor az Airbnb-fiókomhoz, és az adataimhoz is hozzáfértek majd?


A menedzseléshez szükségünk van az Airbnb fiókod belépési adataira. A jelszavadat a rendszerünk működtetésének érdekében megváltoztatjuk, de a bankkártya adataidhoz nem is férünk hozzá, és nem is módosítjuk, mint ahogy a személyes adataidat sem. Bármikor kérhetsz hozzáférést a fiókodhoz.


Mi történik, ha a vendég kárt okoz?


Az Airbnb rendszere szerencsére a kölcsönös értékelésen alapul, ezért minden vendéget előszűrünk, és csak olyanokat engedünk be a lakásodba, akik megbízhatóak. Ha ennek ellenére mégis történne valami, akkor sem kell aggódnod, mert minden vendég érkezése és távozása előtt ellenőrizzük a lakás állapotát, és ha kárt találunk, akkor segítünk neked a kártérítési folyamat ügyintézésében.


Nem a tulajdonom a lakás, amit Airbnb-n szeretnék kiadni, ez lehetséges?


A HostMyFlat csapata mindig az Airbnb jogi keretein belül mozog, ezért arra kérünk, hogy ilyen esetben a körülmények pontos leírásával kérd ki véleményünk, de az esetek túlnyomó többségében ez is könnyen megoldható.


Kell adóznom a bevételből?


A magyar jogszabályok mentén természetesen kell adózni az Airbnb-n származó bevételből. Az adózás módja és mértéke függ a pontos körülményektől, de ne ijedj meg, nem túl bonyolult az adózás menete.


Magánszemélyként vagy vállalkozóként kell szerződni?


Magánszemélyekkel és társas vagy egyéni vállalkozókkal is örömmel dolgozunk együtt.


Mit kell mindenképpen nekem megcsinálnom?


Az egyetlen dolog, amit nem intézhetünk el helyetted, az a jogi folyamat, amikor kiváltod az adószámod, és elintézed a további szükséges lépéseket, hogy szabályosan tudj bevételt szerezni. Ja és még valami: A keresett pénzt is neked kell elköltened. :)